Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη,  το 1/6 από τα συνολικά 1.204.000 οχήματα που φέρονται από τους ελέγχους να μην είναι ασφαλισμένα για αστική ευθύνη αφορά ιδιοκτήτες που είτε έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους είτε δε φέρουν υποχρέωση ασφάλισης είτε έχουν το αυτοκίνητο τους ασφαλισμένο.

Από τα οχήματα που δεν έχουν ασφάλιση τα 450.000 είναι αυτοκίνητα και 450.000 μηχανές, ωστόσο μεγάλος αριθμός των παραβάσεων του νόμου αφορά ιδιοκτήτες αγροτικών οχημάτων και εντοπίζονται στην περιφέρεια.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου στο Επικουρικό Κεφάλαιο και το Κέντρο Πληροφοριών έχει δημιουργηθεί εφαρμογή μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν (hic.gr) εάν το όχημα τους φαίνεται ή όχι ασφαλισμένο. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν ασφάλιση αστικής ευθύνης και δεν εμφανίζονται στην εφαρμογή ή έχουν λάβει ειδοποίηση θα πρέπει να μιλήσουν με τους ασφαλιστές τους προκειμένου να διορθωθεί το λάθος αλλά και να τσεκάρουν τη γνησιότητα του συμβολαίου τους καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει και περιπτώσεις πλαστών συμβολαίων. Όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες θα πρέπει να αποδείξουν μέσω εφορίας ότι το όχημα είναι σε ακινησία.