Οι αμυγδαλές είναι αδένες στο φάρυγγα που παίζουν ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Συχνά εμφανίζουν διάφορες παθήσεις όπως αμυγδαλίτιδα, απόστημα, στρεπτόκοκκο, αμυγδαλολιθίαση, υπερτροφία κ.α. Πολύ συχνή είναι και η εμφάνισή τους στα παιδιά.

Η χειρουργική επέμβαση «Αμυγδαλεκτομή» συστήνεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και σε όλες τις εποχές ανάλογα την περίπτωση. Η αφαίρεση των αμυγδαλών προτείνεται συνήθως όταν έχουν διογκωθεί υπερβολικά ή μολύνονται συνεχώς. Σε αντίθεση με τους ενήλικες η χειρουργική επέμβαση στα παιδιά διενεργείται συνήθως με χορήγηση γενικής αναισθησίας και συχνά συνδυάζεται με την ταυτόχρονη αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων τα λεγόμενα κρεατάκια.

Οι όροι «Αμυγδαλές, Αδενοειδής Εκβλαστήσεις, Κρεατάκια» συναντώνται πολύ συχνά εντός των συμβολαίων υγείας όλων των εταιρειών όπως ενδεικτικά ΑΧΑ, Allianz, Metlife, Εθνική, ERGO, NN, Eurolife ERB, Generali, Interamerican, Groupama, Ατλαντική Ένωση, Interasco, Prime Insurance, Μινέττα κ.α. στις κατονομαζόμενες παθήσεις που αποζημιώνονται με μια χρονική αναμονή ορισμένων μηνών έπειτα από την αρχική έναρξη ισχύος του συμβολαίου για ενήλικους και ανήλικους ασφαλισμένους.

Η αποζημίωση αφορά όλες τις δαπάνες που θα προκύψουν από μια Νοσηλεία για χειρουργική επέμβαση Αφαίρεσης Αμυγδαλών και Αδενοειδών Εκβλαστήσεων εντός νοσοκομείου της επιλογής του γονέα/συμβαλλομένου και δαπάνες πριν και μετά το χειρουργείο που αφορούν την εν λόγω πάθηση και πάντοτε σύμφωνα με τα όρια κάλυψης και τις παροχές του εκάστου συμβολαίου υγείας και εταιρείας.

Πηγή:Nextdeal

CategoryΓενικά