Από την Τροχαία έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.394 επικίνδυνες παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια

“Πρωταθλητές” παραμένουν οι Έλληνες οδηγοί στην μη χρήση κράνους, την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση με χρήση κινητού τηλεφώνου…

Τα αποτελέσματα του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την Επικράτεια και το δεύτερο δίμηνο εφαρμογής του, εκτιμώνται από την ΕΛ.ΑΣ. ως θετικά.

Το πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από τις 15 Μαρτίου 2016, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει έμφαση ανά εβδομάδα, σε «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Από την έναρξη του μέχρι και τις 03 Ιουλίου, έχουν βεβαιωθεί πανελλαδικά 16.394 «επικίνδυνες» τροχαίες παραβάσεις. Πιο αναλυτικά, βεβαιώθηκαν :

* 3.424 παραβάσεις για τη μη χρήση κράνους,

* 3.072 παραβάσεις για την παραβίαση ορίου ταχύτητας,

* 2.996 παραβάσεις για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

* 2.045 παραβάσεις για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

* 1.366 παραβάσεις για την κυκλοφορία οχήματος, το οποίο δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο,

* 1.290 παραβάσεις για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος,

* 1.222 παραβάσεις για την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,

* 894 παραβάσεις για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και

* 85 παραβάσεις για την οδήγηση χάριν εντυπωσιασμού – συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Από την Τροχαία υπενθυμίζεται, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: m.news247.gr

CategoryΓενικά