Ο διαβήτης είναι μια πάθηση που συχνά εμφανίζεται αθόρυβα στον ασθενή και εντοπίζεται τυχαία ή από διάφορα συμπτώματα όπως, πολυδιψία, πολυουρία, πολυφαγία, κόπωση, θολή όραση, ναυτία, εμετό ή και απώλεια σωματικού βάρους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαβήτη τύπου 1, τύπου 2, διαβήτης κύησης, εκ γεννητής κ.α.

Οι άμεσες επιπλοκές του διαβήτη μπορούν να δημιουργήσουν στον ασθενή υπογλυκαιμία, υπεργλυκαιμία ακόμα και κώμα. Οι έμμεσες βλάβες της ασθένειας επηρεάζουν τα αγγεία συνήθως σε καρδιά, νεφρούς, μάτια με αποτέλεσμα καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κ.α.

Ο ασθενής που γνωρίζει ότι πάσχει από διαβήτη ακόμα και εάν είναι σε καλή κατάσταση υγείας εξαιρείται της ασφαλιστικής νοσοκομειακής κάλυψης από όλες τις εταιρείες. Ο ασφαλισμένος όμως που κατά την στιγμή της σύναψης του συμβολαίου υγείας δεν γνώριζε την πάθηση του ή σε περίπτωση που ο διαβήτης εμφανίστηκε μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα ισχύος του συμβολαίου 3, 6, 9, 12 μήνες κτλ. ή και ανάλογα το περιστατικό, καλύπτεται των παροχών του συμβολαίου, πάντοτε ανάλογα το πρόγραμμα ασφάλισης και την εταιρεία.

Ένας τακτικός προληπτικός έλεγχος της υγείας αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για όλες τις ασθένειες. Ενημερωθείτε με λεπτομέρειες από τον διαμεσολαβητή σας.

πηγή:nextdeal.gr