Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου, το nextdeal.gr ενημερώνει για τον όρο «Έρωτας» μέσα από τους Γενικούς Όρους συμβολαίων υγείας που διατίθενται.

Ένα σοβαρό ερώτημα που προέκυψε είναι ποιες βλάβες μπορεί να υποστεί ο ασφαλισμένος από «Έρωτα» και πως αποζημιώνεται!

Όλες οι εταιρείες αναγράφουν παρόμοιους όρους μέσα στα συμβόλαια υγείας. Δείτε εδώ τον όρο «Έρωτας» μέσα από τους Γενικούς Όρους των συμβολαίων υγείας:

1. Εάν ο έρωτας θεωρηθεί «Ατύχημα» ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται από την πρώτη ημέρα ισχύος του συμβολαίου υγείας, εφόσον έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του συμβολαίου.

2. Εάν ο έρωτας θεωρηθεί «Ασθένεια» τότε ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται 30 ημέρες μετά την καταβολή της πρώτης δόσης του συμβολαίου υγείας.

3. Εάν θεωρηθεί «Έκτακτο Περιστατικό» από έρωτα, κεραυνοβόλο και μέχρι λιποθυμίας καλύπτεται στα εξωτερικά ιατρεία συμβεβλημένων νοσοκομείων έως συγκεκριμένου ποσού εξόδων και με εκπτώσεις και παροχές για να συνέλθει πιο γρήγορα ο ερωτοχτυπημένος.

4. Εάν προκύψει επείγον περιστατικό «Εκτός Ελλάδας» από έρωτα, ο ασφαλισμένος καλύπτεται «Απολογιστικά» με την προσκόμιση αποδείξεων διαμονής, ανθέων, κοσμημάτων, δείπνων κ.α. και με την προϋπόθεση άμεσης επικοινωνίας με το συντονιστικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρείας και τον διαμεσολαβητή.

5. Εάν απαιτηθεί επιπλέον ολιγοήμερη «Νοσηλεία στο Εξωτερικό» από έρωτα, για λόγους εντυπωσιασμού του άλλου φύλου, καλύπτονται τα έξοδα 100% σε Ευρώπη και 90% σε ΗΠΑ και Καναδά, ανάλογα τους όρους του συμβολαίου, με την προϋπόθεση συνεννόησης με την εταιρεία.

6. Σε περίπτωση αλλαγής «Θέσης Νοσηλείας» από Γ’ σε Α’ κατηγορίας έρωτα, ο ασφαλισμένος θα πληρώσει αδρά την διαφορά κόστους. Ότι πληρώνεις παίρνεις…

7. Εάν ο έρωτας δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και χρειαστεί ο ασφαλισμένος «Νοσηλεία μιας Ημέρας», καλύπτεται η εισαγωγή σε συνεργαζόμενο νοσοκομείο και η «Αποκλειστική Νοσοκόμα» για το δύσκολο βράδυ της παρηγοριάς.

8. Εάν προκληθούν «Καρδιαγγειακά Νοσήματα» από έρωτα, λόγω υπερβολικού καρδιακού χτύπου, ή απαιτηθούν βαλβίδες, υγειονομικό υλικό κ.α. καλύπτονται με την προϋπόθεση χρονικής αναμονής τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου και ως μέρος εξόδων της νοσηλείας, ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

9. Εάν εκδηλωθούν «Πάσης Φύσεως Κήλες» από έξαφνα σηκώματα ερωτικού βάρους, καλύπτονται μετά από 2 έτη χρονικής αναμονής, ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

10. Εάν φανερωθούν «Συγγενείς Παθήσεις» από έρωτα, καλύπτονται με ορισμένες προϋποθέσεις και χρονική αναμονή π.χ. 2, 5, 7, 10 έτη ανάλογα το συμβόλαιο, την εταιρεία και την φύση των συγγενών. Ιδιαίτερα για «Συγγενείς Παθήσεις Κρητικής Φύσης» αίρονται οι χρονικές αναμονές και ο έρωτας καλύπτεται με την προσκόμιση αδειών γάμου από την πρώτη συνεύρεση των ερωτευμένων.

11. Εάν προκύψει «Εγκυμοσύνη» από έρωτα προσοχή δεν καλύπτεται και ο ασφαλισμένος πληρώνει ιατρό, μαιευτήριο, αρκουδάκια, μπαλόνια, κεράσματα, ουίσκι κτλ. από την τσέπη του. Ο τοκετός καλύπτεται με προϋποθέσεις χρονικής αναμονής 9, 12, 24 μήνες κτλ και αποζημιώνεται επιδοματικά, ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

12. Εάν προκύψει «Διαβήτης» από έρωτα, ύστερα από υπερβολική κατάποση σοκολατιών, γλυκισμάτων, σιροπιαστών κ.α. καλύπτεται με προϋπόθεση καθαρού ιατρικού ιστορικού και χρονικής αναμονής 3,6, 12 κτλ μηνών ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

13. Εάν απαιτηθούν «Φάρμακα» από έρωτα, καλύπτονται εντός νοσοκομείου, 30 ημέρες πριν την νοσηλεία και έως και 60 ημέρες μετά την ημερομηνία εξόδου από το νοσοκομείο, με την σύσταση του θεράποντος ιατρού και ανάλογα το περιστατικό.

14. Εάν προκύψει «Σοβαρή Ασθένεια» από έρωτα, όπως τύφλωση, κώφωση, Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον κ.α. η αποζημίωση θα δοθεί σε δυο ισόποσες δόσεις από την ημέρα διάγνωσης της ασθένειας.

15. Εάν προκληθεί «Μόνιμη Ολική Ανικανότητα» από έρωτα, τότε λειτουργεί η Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων και η εταιρεία αναλαμβάνει να πληρώνει το συμβόλαιο έως την συνταξιοδότηση του ερωτοχτυπημένου ασθενούς.

16. Εάν προκύψει παράλυση «Μυοσκελετικού Συστήματος» από έρωτα, καλύπτονται έξοδα αποκατάστασης και αποθεραπείας σε συμβεβλημένα κέντρα, με την σύσταση θεράποντος ιατρού και έως ορισμένου ποσού.

17. Εάν απαιτηθεί «Απόκρουση» ανεπιθύμητου ερωτικού περιστατικού καλύπτονται δικαστικές και δικηγορικές δαπάνες μέχρι συγκεκριμένου ποσού και με ελεύθερη επιλογή δικηγόρου.

18. Εάν απαιτηθούν «Παιχνίδια Υψηλού Ρίσκου» από έρωτα, δια μέσου αναρρίχησης, ορειβασίας, kite surf, αλεξίπτωτου πλαγιάς, σκι, bungee jumping, κτλ προστίθεται επασφάλιστρο λόγω αυξημένης ερωτικής επικινδυνότητας ή και εξαιρείται της αποζημίωσης ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

19. Εάν διαπραχθεί «Εγκληματική Πράξη» από έρωτα, ο ασφαλισμένος εξαιρείται της αποζημίωσης και σιγοτραγουδά «Στο κελί 33».

20. Εάν διαπραχτεί «Απόπειρα Αυτοκτονίας» ή άλλες εκούσιες σωματικές βλάβες από έρωτα κατά την διάρκεια παρατεταμένης απογοήτευσης δεν καλύπτονται ανεξάρτητα της διανοητικής κατάστασης που θα έχει καταντήσει ο ασφαλισμένος.

21. Εάν προκύψει «Κίρρωση Ύπατος» από έρωτα, μετά από συνειδητή υπερβάλλουσα κατανάλωση αλκοόλ, λόγο ερωτικής απελπισίας εξαιρείται της αποζημίωσης.

22. Εάν προκληθούν «Ψυχιατρικές Παθήσεις» από έρωτα ακραίων διαστάσεων, δεν καλύπτονται και ο ασφαλισμένος επισκέπτεται δημόσιο θεραπευτήριο της περιοχής Χαϊδαρίου. Αντίθετα ψυχικές παθήσεις ήπιας μορφής από έρωτα, που χρειάζονται απλές συμβουλές «Ψυχολόγου» καλύπτονται έως ορισμένες επισκέψεις και με προϋποθέσεις, πχ. να έχει προηγηθεί νοσηλεία από έρωτα κ.α. ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Ενημερωθείτε σήμερα για τα οφέλη των συμβολαίων υγείας από τον διαμεσολαβητή σας ακόμα και εάν έχετε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό «Έρωτα»!

πηγή: nextdeal.gr

CategoryΓενικά