Απαραίτητο το όχημα για τις καλοκαιρινές μετακινήσεις, βόλτες, εκδρομές, θεάματα, νησιά! Ιδιαίτερα οικογένειες που μεταφέρουν πολλά αναγκαία πράγματα προτιμούν να επισκέπτονται νησιωτικούς προορισμούς με το όχημα τους!

Ατυχήματα συμβαίνουν κατά την διάρκεια της επιβίβασης ή αποβίβασης του οχήματος σε ένα πλοίο, ή σε πορθμείο/ φεριμπότ ή ακόμα και σε χώρους στάθμευσης ιδιωτικούς ή δημόσιους, σε οικιακά πάρκινγκ, πυλωτές πολυκατοικιών κτλ. Ανεξάρτητα από την ιδιαιτερότητα των σημείων, το όχημα βρίσκεται σε κίνηση και ο οδηγός φέρει αστική ευθύνη προς τρίτους για υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες που ενδέχεται να προξενήσει.

Η αστική ευθύνη των οδηγών κατά την μεταφορά του οχήματος σε πλοία ή μέσα σε φυλασσόμενους χώρους καλύπτεται από τα συμβόλαια οχημάτων των εταιρειών, ενδεικτικά Generali, Εθνική, ΑΧΑ, Eurolife, Ergo, Αγροτική, Μινέττα, Ατλαντική κ.α.

Δείτε εδώ πιο αναλυτικά τους όρους ασφάλισης της κάλυψης από την εταιρεία Generali, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

Αστική ευθύνη προς τρίτους κατά τη μεταφορά του οχήματος και μέσα σε φυλασσόμενους χώρους

Η ευθύνη άλλων πιθανών ζημιών που μπορεί να συμβούν στα ακινητοποιημένα μεταφερόμενα οχήματα κατά την διάρκεια ενός ταξιδίου με πλοίο ή με σιδηρόδρομο ή και κατά την διάρκεια φύλαξης τους, αφορά την εκάστοτε εταιρεία και την λειτουργία της.

Πριν επισκεφτείτε ένα από τα λιμάνια της χώρας, ανοίξτε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας, ελέγξτε εάν έχετε μαζί σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και άλλα τυχόν απαραίτητα έγγραφα, τηλεφωνήστε στον ασφαλιστή σας εάν χρειάζεστε κάτι επιπλέον, βάλτε στο πόρτ-μπαγκάζ ρουχισμό, καπέλο, πετσέτα, αντηλιακό, φορτιστές κινητού, tablet ή laptop, την οικογένεια σας και καλό ασφαλισμένο ταξίδι!

Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή: nextdeal.gr