Η ανυπολόγιστη αξία των ασφαλίσεων ζωής αναδεικνύεται μέσα από πραγματικές ιστορίες σε όλο τον κόσμο, που μας υπενθυμίζουν πόσο τρωτοί είμαστε και πόσο προνοητικοί θα πρέπει να είμαστε για τους ανθρώπους που αγαπάμε, ακόμα και για αυτούς που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε…

του Wong Sei Yan Henry, AFP, RFC

Από όλους τους πελάτες που είχα ποτέ, ο Craig ήταν ο νεότερος που είχε κάνει ασφάλιση ζωής. Αγόρασε το συμβόλαιό του μόλις έγινε 30 ετών και, σε λιγότερο από ένα χρόνο, πέθανε σε τροχαίο ατύχημα, αφήνοντας πίσω του τη νέα του σύζυγο και το αγέννητο παιδί του.

Έχω δει από πρώτο χέρι πώς μία απροστάτευτη οικογένεια θωρακίζεται μέσω της ασφάλισης ζωής, και αυτό επιβεβαίωσε την πίστη μου για την ανυπολόγιστη αξία αυτών των συμβολαίων. Ο Craig ήταν ο νεότερος αδελφός ενός εκ των πελατών μου.

Όταν ασφαλίστηκαν πριν από 10 χρόνια, είχε μόλις παντρευτεί και εργαζόταν στο ίδιο εργοστάσιο με τη σύζυγό του. Αποφάσισε να αγοράσει ασφάλιση ζωής και ατυχημάτων που κάλυπτε μέχρι $ 129.000 και περιλάμβανε επίσης καλύψεις για την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ενδεχόμενη χειρουργική επέμβαση και για προστασία εισοδήματος.

Ακόμα και σήμερα, έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα και το χαμόγελό του όταν υπέγραφε τη σύμβαση. Εννέα μήνες αργότερα, μου τηλεφώνησε η γυναίκα του. «Ο άντρας μου χτυπήθηκε από λεωφορείο και έχασε τις αισθήσεις του» μου είπε. Επικοινώνησα αμέσως με τον αδελφό του, και πήγα στο νοσοκομείο. Όπως μου είπε η σύζυγός του οδηγούσε τη μηχανή του για να πάει για το μεσημεριανό του γεύμα όπως κάθε μέρα. Μόλις βγήκε από την είσοδο ένα λεωφορείο προσέκρουσε στη μηχανή και με τη σύγκρουση το σώμα του βρέθηκε 10 μέτρα μακριά. Τηλεφώνησα στο τμήμα αξιώσεων και τις Διεθνείς Υπηρεσίες Βοήθειας.

Ο αδελφός του ήθελε να μεταφερθεί για να του παρέχουν την καταλληλότερη θεραπεία το συντομότερο δυνατό σε άλλο νοσοκομείο. Ωστόσο οι Διεθνείς Υπηρεσίες Βοηθείας και οι γιατροί στο τοπικό νοσοκομείο εξήγησαν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά και ο ασθενής δεν μπορούσε να βγει από τη μηχανική υποστήριξη.

Δεν θα ήταν ασφαλές να μεταφερθεί και ειδικά για μεγάλες αποστάσεις. Επίσης, οι Διεθνείς Υπηρεσίες Βοηθείας δεν ήθελαν να αναλάβουν το ρίσκο να πάθει κάτι ο ασθενής. Μετά από 24 ώρες αναμονής έξω από τη ΜΕΘ δεν υπήρχε σημάδι ζωής. Τελικά, ήμασταν σε θέση να εξασφαλίσουμε τη μεταφορά και με τη βοήθεια ενός διάσημου νευρολόγου, Δρ Fung Τσινγκ Fai, να συνεχίσει τη θεραπεία στο Χονγκ Κονγκ.

Όταν φτάσαμε στο Νοσοκομείο ο Fung περίμενε ήδη στο χώρο στάθμευσης του ασθενοφόρου. Μετά την εξέταση του Craig ανακοινώθηκε επίσημα ότι είναι νεκρός.

Αν και ο Craig δεν είδε τη γέννηση του γιου του και δεν θα γεράσει μαζί με τη σύζυγό του, ωστόσο φρόντισε την οικογένειά του που έλαβε συνολικά 2 εκατομμύρια δολ. Χονγκ Κονγκ από τις δημόσιες υπηρεσίες και την ασφαλιστική εταιρεία.

πηγή:insurancedaily.gr