Ο χρόνος τρέχει, οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα παραμένουν στα χαρτιά, το Πάσχα έρχεται και η ευκαιρία για μια περισσότερο επιθετική ελεγκτική παρέμβαση χάνεται κι όλα αυτά ενώ η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, νέα παραγωγή και το ελληνικό δημόσιο νέα έσοδα.

Κάθε εβδομάδα που χάνεται -και μέχρι σήμερα είναι ήδη πολλές- υπολογίζεται ότι η ζημία για το δημόσιο ταμείο ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και για τις ασφαλιστικές εταιρείες η παραγωγή που δεν εισπράττεται στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Ετησίως τα έσοδα για την αγορά υπολογίζονται περί τα 91 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να εξασφαλιστούν.

Τα τελευταία… νέα από το μέτωπο αναφέρουν ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εμπλέκονται καθημερινά στη διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς και ως εκ τούτου δεν τους… περισσεύει χρόνος για τα καθημερινά ζητήματα.

Πάντως για μια ακόμη φορά δηλώνεται από το υπουργείο Οικονομίας ότι τεχνικά ο μηχανισμός του είναι έτοιμος να δράσει. Ωστόσο, όμως, ουδείς εκ των 700.000 ανασφάλιστων οδηγών έχει μέχρι και σήμερα λάβει τα ειδοποιητήρια από τις εφορίες ώστε να καταβάλλει το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και εν συνεχεία να ασφαλιστεί.

Πηγή:     CAR_FINE1-620x330-1460960359insuranceworld.gr

Write a comment: