Αλλαγές σε ότι αφορά τα διπλώματα οδήγησης και τον τρόπο εξετάσεων, προωθεί ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με απώτερο σκοπό την πάταξη της διαφθοράς.

 

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης είχε μια συνάντηση με εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ώστε να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, συζητήθηκαν και πιθανές αλλαγές οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη εξυγίανση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης ανέφερε:”Σήμερα, είχαμε τη συνάντηση με τα σωματεία των σχολών οδηγών, ο οποίος είναι ένας χώρος που θέλει εξορθολογισμό. Γνωρίζουμε όλοι την παραβατικότητα που υπάρχει στο χώρο. Οι θετικές αλλαγές, όμως, δεν μπορούν να γίνουν, χωρίς την κοινωνία, τις συλλογικότητες και τους κοινωνικούς φορείς. Είχαμε πολλά προβλήματα και με τη διαπραγμάτευση και με τη νομοθεσία που είχε περάσει στο παρελθόν. Σε σχέση με τις άδειες οδήγησης, προωθούμε λύση στη Βουλή και αυτό είναι το καλό νέο. Το θέμα είναι πως θα εξορθολογήσουμε το σύστημα αδειών οδήγησης και πως θα πάμε παρακάτω”.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως η αποχή των εξεταστών αντιμετωπίζεται με σχετική τροπολογία που πέρασε.

Πηγή: nextdeal.gr