Τροποποιήσεις περιλαμβάνει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα, στον οποίο προβλέπονται οι διαδικασίες για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων σχετικά με την επιβολή των προστίμων.
Συγκεκριμένα:
• Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται γραπτώς με επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ότι πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους εντός 8 ημερών από τη στιγμή που λάβουν τη σχετική ειδοποίηση. Δεν υποχρεούνται ωστόσο να ασφαλιστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες.

• Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση είναι να καταβληθεί πρώτα παράβολο €250 υπέρ του Δημοσίου. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων πρέπει να το προσκομίσουν, μαζί με την ειδοποιητήρια επιστολή που έλαβαν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην ασφαλιστική εταιρία της επιλογής τους, για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

• Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν προβούν στις παραπάνω κινήσεις, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστέλλει τα στοιχεία τους στο Αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους για την επιβολή προστίμου. Το πρόστιμο για ανασφάλιστα δίκυκλα θα ανέρχεται στα €250, για επιβατικά αυτοκίνητα στα €500 και για φορτηγάστα €1.000. Παράλληλα με το τσουχτερό πρόστιμο, οι οδηγοί, ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν πρόκειται να αποφύγουν την αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για 6 μήνες.

• Σε περίπτωση που ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για 2 χρόνια, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, ποινικές κυρώσεις και τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα.

• Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας χρειάζεται η προσκόμιση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.Για να επιστραφεί η άδεια ικανότητάς οδηγού πριν την χρονική διάρκεια που ορίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω, χρειάζεται:
o να πληρωθεί το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.
o η επίδειξη του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Με τις παραπάνω νομοθετικές προβλέψεις, αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, μιας και τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα ξεπερνούν κατά πολύ το χρηματικό ποσό μιας ασφάλισης αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα θα υποστούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ποια είναι η λύση;
Με την Anytime, την 1η direct ασφάλιση από την INTERAMERICAN, μπορείτε να νιώθετε σίγουροι και ασφαλείς με την επιλογή σας.
Ασφαλιστείτε online σε λιγότερο από 5 λεπτά:
• Υπολογίστε τα ασφάλιστρά σας και επιλέξτε το πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σας.
• Αγοράστε το συμβόλαιό σας online και θα λάβετε το συμβόλαιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο e-mail σας.
• Εκτυπώστε το συμβόλαιό σας, απευθείας, από το σπίτι ή το γραφείο.
Για να ασφαλιστείτε τηλεφωνικά, καλέστε μας στο 801 11 30000, 24ώρες το 24ωρο.

Write a comment: