Συνολικά 572 τροχαία ατυχήματα με 669 παθόντες σημειώθηκαν τον Απρίλιο 2016 στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

H α-νοησία και η άκρατη αιματοχυσία που καταλήγει στην γενοκτονία στους δρόμους συνεχίζεται, όπως λέει και ο Ιαβέρης στην συνέντευξη στο περιοδικό μας, Ασφαλιστικό Marketing. 

Ειδικότερα, έγιναν 16 θανατηφόρα με 16 νεκρούς, 18 σοβαρά με 19 σοβαρά τραυματίες και 538 ελαφρά με 634 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση σηματοδοτών, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων, που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 27.840 παραβάσεις από τις οποίες 855 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 911 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 95 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 1.453 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 553 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 945 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 652 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 1.940 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Πηγή: insurancedaily.gr

Write a comment: