Την ώρα που το ενδιαφέρον για ιδιωτική ασφάλιση υγείας αυξάνεται λόγω και της μείωσης των δημόσιων δαπανών και των ελλείψεων που παρατηρούνται στα δημόσια νοσοκομεία, η οικονομική κρίση συνεχίζεται με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες προσωπικές δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να περιορίζονται.

Έχετε σκεφτεί πως μπορείτε να κρατήσετε το κόστος ασφάλισης της υγείας σας σε χαμηλά επίπεδα και συγχρόνως να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν για νοσοκομειακή περίθαλψη;

Είναι βέβαιο πως όσοι ενδιαφέρονται για ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας αναγκάζονται σήμερα να συνεκτιμήσουν το κόστος, εκτός από το είδος του προγράμματος, τη φερεγγυότητα της εταιρείας και το εύρος των παροχών.

Όμως όσο κάποιος αποκτά μεγαλύτερη ασφαλιστική συνείδηση, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεται ότι η ασφάλιση υγείας είναι απαραίτητη και όχι πολυτέλεια. Συμπληρώνει τις παροχές του κοινωνικού σας ταμείου, εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, χωρίς αναμονές, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να προσαρμόσει το κόστος και τις καλύψεις στις δικές του ανάγκες.

Για μία ακόμη φορά αξίζει να επισημανθεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί καθώς η έξυπνη και σωστή ασφάλιση έχει αντίκτυπο στη ζωή τους. Μην ξεχνάτε πως είτε από αυτούς που επιθυμούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας, είτε θέλετε να εξασφαλίσετε πρωτοβάθμιες καλύψεις, αυτό που ασφαλίζετε είναι η ίδια σας η υγεία!

Θέλετε, λοιπόν, να αποκτήσετε ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας και να διασφαλίσετε τις καλύτερες καλύψεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε, όμως ανησυχείτε για το κόστος; Παρά το γεγονός ότι η ασφάλιση υγείας είναι σήμερα πιο προσιτή από ποτέ, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα βγείτε κερδισμένοι.

Περιορίστε το κόστος

– Αναλαμβάνοντας ο ασφαλισμένος μέρος της δαπάνης νοσηλείας με εκπιπτόμενο ποσό ή ποσοστό συμμετοχής και καλύπτοντας το πιθανότητα από το ταμείο κοινωνικής ασφάλισης. Κάποιες μικρές σχετικά ιατρικές δαπάνες μπορούν να καλυφθούν από τον ασφαλισμένο, με αποτέλεσμα να μπορεί να μειώσει το ασφάλιστρο και να είναι καλυμμένος για μεγαλύτερου κόστους ιατρικές δαπάνες.

– Ενημερωθείτε σωστά και επιλέξτε τον κατάλληλο συνδυασμό παροχών, ορίων και απαλλαγής. Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να συγκρίνει τις καλύψεις/παροχές των συμβολαίων που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που τον ενδιαφέρουν, με τις αντίστοιχες καλύψεις/παροχές των υπόλοιπων φορέων ασφάλισης που διαθέτει, έτσι ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά.

– Οι δωρεάν παροχές που προσφέρονται από τις ασφαλιστικές δεν είναι αμελητέες. Αξίζουν την προσοχή σας αφού μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Κάντε τη σωστή επιλογή

– Επιλέγοντας ασφαλιστική εταιρεία με γνώμονα τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της οι ασφαλισμένοι κερδίζουν από την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, παράγοντες που χαρακτηρίζονται εξαιρετικά σημαντικοί για την ουσιαστική τους κάλυψη.

– Η λεπτομερής ενημέρωση του ασφαλισμένου για τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία και το δίκτυο ιατρών της ασφαλιστικής του εταιρείας είναι αναγκαία συνθήκη, έτσι ώστε να ο ασφαλισμένος να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και να απολαμβάνει τα προνόμια που του παρέχονται.

– Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην πλήρη και ειλικρινή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου υγείας που συνοδεύει κάθε αίτηση ασφάλισης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βρεθείτε… ακάλυπτοι.

– Πλέον οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός ισόβιου προγράμματος υγείας, ετησίως ανανεούμενου ή ενός προγράμματος εξωνοσοκομειακών καλύψεων (ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις). Ζητείστε από τον προσωπικό σας ασφαλιστή να σας ενημερώσει για όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

– Οι παροχές, τα όρια και η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα είναι βασικές παράμετροι του ασφαλιστηρίου που κρίνουν την αποτελεσματικότητά του, καθώς οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

πηγή:liberal.gr

CategoryΥγεία