Η ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου μας, μας κοστίζει ένα σεβαστό ποσό σε ετήσιο επίπεδο. Διαβάστε παρακάτω τι θα πρέπει να προσέχετε ώστε να είστε και καλυμμένοι, αλλά και να απολαμβάνετε στο έπακρο όλες τις υπηρεσίες της χωρίς να σας κοστίζουν μια περιουσία.

 

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς, δίνουμε ελάχιστοι σημασία στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου μας. Κοιτάμε να μας παρέχει τις βασικές καλύψεις, έχοντας πάντα ως γνώμονα το κόστος της. Ορθώς, για τις οικονομικές εποχές που ζούμε όλοι, αλλά δυστυχώς ένα φτηνό συμβόλαιο, κάποιες φορές μπορεί να σας στοιχίσει πολύ παραπάνω από ότι φαντάζεστε. Ας τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα όμως.

  1. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή για να επιλέξετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας. Κάντε μια ενδελεχή έρευνα αγοράς με την άνεσή σας και βρείτε την ασφαλιστική εταιρεία που θα σας παρέχει ένα ολοκληρωμένο συμβόλαιο. Ψάξτε για τις προσφορές που κατά καιρούς δημοσιοποιούν οι εταιρείες.
  2. Η χαμηλή τιμή δεν είναι πανάκεια. Βλέπετε ένα «φθηνό» συμβόλαιο μπορεί να μην επιβαρύνει την τσέπη σας κατά τη πληρωμή του, αλλά οι περιορισμένες του καλύψεις του, πιθανόν θα σας στοιχίσουν ακριβότερα σε περίπτωση ατυχήματος ή μιας βλάβης.
  3. Αξιολογήστε τις καλύψεις, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν π.χ. μένετε κοντά στο κέντρο και σε νυχτερινά μαγαζιά (π.χ. Γκάζι) είναι πολύ πιθανό να χρειάζεστε πολύ περισσότερο την κάλυψη για τη θραύση κρυστάλλων, από κάποια άλλη.
  4. Μην μένετε με απορίες. Συζητήστε διεξοδικά με τον ασφαλιστή σας τι καλύψεις σας παρέχει ώστε να κατασταλάξετε στο συμβόλαιο που θα είναι το σωστό για τις ανάγκες σας.
  5. Φροντίστε να προσαρμόζετε το συμβόλαιό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Π.χ. μην κρατάτε την αξία του αυτοκινήτου σας στα ίδια επίπεδα όσο περνάνε τα χρόνια. Όσο παλιώνει, θα πρέπει να μειώνεται η αξία του, μιας και θα προσαρμόζεται ανάλογα και το ποσό της αποζημίωσης και κατά συνέπεια το κόστος του συμβολαίου.

Πηγή: nextdeal.gr