Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού συστήματος, ο οποίος ρυθμίζει την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Σημαντικός αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως πάσχει από δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και στην παιδική ηλικία του ανθρώπου δημιουργώντας χρόνιες βλάβες στον οργανισμό του.

Οι πιο συχνές παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα είναι ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός ανάλογα τις εκκρίσεις ορμονών που παράγει ο αδένας. Η θεραπευτική αντιμετώπιση της πάθησης γίνεται με την χορήγηση ειδικών φαρμάκων και τακτικής παρακολούθησης από τον ιατρό.

Υπάρχουν όμως και συχνές περιπτώσεις που ο ασθενής είναι απαραίτητο να χειρουργηθεί για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς την εξέλιξη της πάθησης. Οι δαπάνες για την χειρουργική αντιμετώπιση του θυρεοειδούς αδένα καλύπτονται μέσα από τα συμβόλαια υγείας των ασφαλιστικών εταιρειών σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη του συμβολαίου, ανάλογα τους όρους, το πρόγραμμα και την εταιρεία και υπό την προϋπόθεση η πάθηση να μην προϋπήρχε της ασφάλισης.

Δείτε εδώ τον όρο «Θυρεοειδής Αδένας» και το χρονικό διάστημα που απαιτείται να ισχύει το συμβόλαιο υγείας για να αποζημιωθεί ο ασφαλισμένος, μέσα από τους γενικούς όρους των εταιρειών ενδεικτικά Generali, PrimeAXA, Interasco, Εθνική Ασφαλιστική:

Generali (Medical Prime): 

Generali (Medical Prime) - «Θυρεοειδής Αδένας»

Prime Insurance (Clinic Comfort):

Prime Insurance (Clinic Comfort) - «Θυρεοειδής Αδένας»

AXA (Mediσυν 2):

AXA (Mediσυν 2) - «Θυρεοειδής Αδένας»

Interasco (Platinum Care):

Interasco (Platinum Care) - «Θυρεοειδής Αδένας»

Εθνική Ασφαλιστική (Full Health):

Εθνική Ασφαλιστική (Full Health) - «Θυρεοειδής Αδένας»

Πηγή:nextdeal.gr

CategoryΥγεία