Λίγες ώρες απέμειναν για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς με πάρτυ, διασκέδαση, φίλους και άφθονο αλκοόλ! Οι οδηγοί που θα χρησιμοποιήσουν το όχημα τους για μετακίνηση, οφείλουν να είναι συνετοί στην κατανάλωση αλκοόλ αντιθέτως κινδυνεύουν από τσουχτερά Αγιοβασιλιάτικα δωράκια!

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει προβλέψει πρόστιμα και κυρώσεις για τους πιωμένους οδηγούς, ανάλογα τα γραμμάρια οινοπνεύματος ανά λίτρο αίματος που θα ανιχνευτούν στον οδηγό μετά από ένα αλκοτέστ!

Πιο συγκεκριμένα εάν κατά την στιγμή του αλκοτέστ ανιχνευθούν από 0,50 έως 0,80 g/l αλκοόλ, δίδεται «δωράκι» 200 ευρώ. Από 0,80 έως 1,10 g/l το «δωράκι» διαμορφώνεται στα 700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 90 ημέρες! Από 1,10 g/l οινοπνεύματος και άνω το δωράκι ακριβαίνει στα 1200 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος 180 ημέρες και φυλάκιση δυο μηνών!

Εάν τυχόν ο οδηγός καταληφθεί για δεύτερη φορά εντός δυο ετών από την προηγούμενη παράβαση, με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ άνω των 1,10 g/l το δωράκι είναι μοναδικό και ανέρχεται στα 2000 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση διπλώματος για 5 χρόνια και φυλάκιση 6 μήνες!

Ασφαλώς ο Άγιος είναι γενναιόδωρος και δεν αρκείται μόνο στα δώρα του ΚΟΚ. Σε περίπτωση που ο οδηγός εμπλακεί σε οδικό ατύχημα και προξενήσει σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές έναντι τρίτων, το δωράκι θα είναι η εξαίρεση αποζημίωσης από την ασφαλιστική του εταιρεία, καθώς η «Μέθη Οδηγού» περιλαμβάνεται στις γενικές εξαιρέσεις όλων των ασφαλιστηρίων οχημάτων όλων των εταιρειών!

Ξεκινήστε την νέα χρονιά με ΑΣΦΑΛΕΙΑ για εσάς και την οικογένεια σας. Θυμηθείτε πως 55 ml ουίσκι ή βότκα είναι αρκετά για να ξεκινήσουν τα πρώτα «δωράκια» του Αγίου! Το nextdeal σας εύχεται τα δωράκια που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και όλη την διάρκεια του έτους, να έχουν την πραγματική σημασία του δώρου και να σας ωφελήσουν την ζωή σας!

Πριν πιείτε θυμηθείτε πως ο μοναδικός οδηγός παγκοσμίως που επιτρέπεται να κινείται νόμιμα, εναέρια, επίγεια, υπόγεια, θαλάσσια, χωρίς περιορισμούς, πρόστιμα και κυρώσεις είναι ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του!

Καλή χρονιά φίλοι οδηγοί!

πηγή:nextdeal.gr