Κάθε εβδομάδα, στο Insuranedaily.gr αναρτούμε απλές ή και δύσκολες περιπτώσεις όπου ο Ασφαλιστής βρέθηκε άμεσα, ως οφείλει, δίπλα στους ανθρώπους που έχει ασφαλίσει.   
Στόχος μας, είναι, να ανταμείψουμε τους υπεύθυνους και σοβαρούς, που είναι και η πλειονότητα των χιλιάδων ασφαλιστών ανά τη χώρα, που με συνέπεια εργάζονται δίπλα στην κοινωνία του μόχθου και να παρουσιάσουμε το έργο τους που δεν είναι άλλο από το να εξασφαλίζουν τις ζωές όσων τους εμπιστεύονται.
Σήμερα θα μας απασχολήσει η υπόθεση κλοπής που συνέβη στον Αντώνη Φ. (αποκρύπτουμε το επώνυμό του σεβόμενοι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) ο οποίος αν δεν ήταν ασφαλισμένος, σήμερα, θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να είχε κλείσει την επιχείρησή του.

Ιστορικό της ζημιάς:

 Ο Αντώνης Φ. είναι επιχειρηματίας. Συγκεκριμένα δραστηριοποιείται στην εμπορία χρωμάτων.
Ο Σάββας Καλαφάτης, ασφαλιστικός σύμβουλος της allsafe insurance brokers, στον οποίο αρχικά ο Αντώνης Φ. είχε ασφαλίσει τα αυτοκίνητα της επιχείρησής του, εδώ και αρκετά χρόνια, με ενδιαφέρον, του επεσήμανε την ανάγκη να ασφαλίσει και την επιχείρησή του. 
Και πάντα, ο Αντώνης Φ. του απαντούσε με άρνηση, επιτάσσοντας το επιχείρημα ότι «οι ασφαλιστικές εταιρείες όλο χρήματα θέλουν να παίρνουν και ποτέ δεν πληρώνουν γιατί υπάρχουν τα ψιλά γράμματα”.

Μετά από καιρό, με τη συνεχή, φιλική αλλά επαγγελματική προτροπή του Σάββα Καλαφάτη ο οποίος κατέθετε σοβαρά και στιβαρά επιχειρήματα απέναντι στις αρνήσεις του επιχειρηματία, ο Αντώνης Φ. αποφάσισε να κάνει τελικά ένα ασφαλιστήριο και για την επιχείρησή του.  

Έξι μήνες μετά, στην επιχείρηση σημειώθηκε κλοπή!

Διαρρήκτες είχαν ανοίξει το κατάστημα και είχαν κλέψει το μικρό χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, όπου μέσα σε αυτό, ο επιχειρηματίας ασφάλιζε όλα τα χρήματα πουdomatio προορίζονταν για τις υποχρεώσεις της επιχείρησης στο τέλος του μήνα, και ο κίνδυνος να εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε υπαλλήλους, προμηθευτές αλλά και υποχρεώσεις του δημοσίου ήταν ορατός (Μισθοδοσία προσωπικού / ΙΚΑ / ΦΠΑ κ.λπ.).
Ο Αντώνης, τηλεφώνησε στον Σάββα, ο οποίος καθησύχασε τον Ασφαλισμένο και με τη σειρά του έκανε την αναγγελία ζημιάς στην ασφαλιστική εταιρεία Interasco, όπου είχε ασφαλιστεί η επιχείρηση.
Την επόμενη κιόλας ημέρα, το χώρο όπου σημειώθηκε η κλοπή, επισκέφτηκε οπραγματογνώμονας, ο οποίος κατέγραψε το συμβάν και συνέταξε την έκθεσή του ζητώντας πολλά έγγραφα, τα οποία όμως και πάλι με τη συνδρομή του Σάββα του Ασφαλιστή, αυτά συγκεντρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο.
Περίπου ένα μήνα μετά, τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό της επιχείρησης του Αντώνη. Ηαπαίτηση ήταν €11.400 και η αποζημίωση €10.400.Τα 1.000€ ήταν απαλλαγή για την κάλυψη κλοπής, απαλλαγή που ο Αντώνης ήξερε ότι περιείχε το συμβόλαιο.
apozimiosi
Η επιχείρηση του Αντώνη, συνέχισε και συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της και ο Αντώνης Φ. σίγουρα έχει αναθεωρήσει την άποψή του.
Τελικά, όντως, τα ασφαλιστήρια αποζημιώνουν…

Υ.Γ. Οι Ιστορίες που αναδεικνύουμε είναι αληθινές.

Προέρχονται από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την αλήθεια, πως οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εγγυώνται πως στην ατυχία που ενδεχομένως μας συμβεί αύριο, δεν θα είμαστε μόνοι μας…

Στη Morax Media, στο Insurancedaily.gr και στο Ασφαλιστικό Merketing, θέλουμε να είμαστε το μέσον όπου συναντάται η ασφαλιστική συνείδηση και η αμοιβαία ανταπόδοσημεταξύ των ανθρώπων της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας της χώρας μας και της κοινωνίας.
Αν κι εσείς είστε ασφαλιστές ή ασφαλιζόμενοι, δικαιούχοι αποζημίωσης, και θέλετε να μοιραστείτε την ιστορία σας με τους χιλιάδες των αναγνωστών μας, στείλτε μας ένα μικρό κείμενο όπου θα αποτυπώνει το ιστορικό και ένα παραστατικό αποζημίωσης όπου θα τεκμαίρεται το αληθές της ιστορίας, στο email: info@morax.gr 
Πηγή:     insurancedaily.gr
CategoryΓενικά
Write a comment: