Ουδέν νεότερο από το υπουργείο Οικονομικών σε ότι αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα και την αποστολή επιστολών για την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος. Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν ότι μέχρι και χθες δεν υπήρξαν «αφίξεις» ανασφάλιστων οδηγών στις εταιρείες τους.

Ουδείς παρουσιάσθηκε με το πρόστιμο πληρωμένο να ζητεί την ασφάλισή του όπως προβλέπει ο νόμος, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει εύλογο διάστημα από την ΠΟΛ που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, η οποία προβλέπει το πως θα «τρέξει» η σχετική διαδικασία.

Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι ακόμη και αν δεχθούν πως το υπουργείο άφησε μια ολιγοήμερη περίοδο χάριτος στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων πριν αρχίσουν οι αποστολές των ειδοποιητηρίων, ο χρόνος αυτός θα πρέπει να έχει πλέον εξαντληθεί.

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο οι ανασφάλιστοι οδηγοί να αδιαφορούν ακόμη και για την πληρωμή του προστίμου, ωστόσο όμως τα 250 ευρώ χρεώνονται στα ΑΦΜ τους, οπότε όσο κυλά ο χρόνος και θα επαυξάνεται το ποσό που οφείλουν και δεν θα μπορούν να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα.

Πάντως, η αγορά φαίνεται να προετοιμάζεται για τους «νέους» ασφαλισμένους, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Interamerican, η οποία λάνσαρε ένα νέο οικονομικό προϊόν, το «buy the mile”, που προβλέπει τον υπολογισμό των ασφαλίστρων με βάση τα χιλιόμετρα με τα οποία κινεί κάποιος το όχημά του. Όπως εκτιμάται, ο ανταγωνισμός πρόκειται να απαντήσει άμεσα με ανάλογα ασφαλιστήρια, καθότι από τους ανασφάλιστους η αγορά αναμένει ετήσια έσοδα άνω των 120 εκατ. ευρώ.

Πηγή: insuranceworld.gr

Write a comment: